- klik her og læs evt lidt indledende ord om cocktail-mixning
Amalienborg
Aviation
Bijou
Bloody Mary
Bramble
Brandy Crusta
Brandy Flip
Clover Club
Copenhagen
Corpse Reviver no.2
Cosmopolitan
Daiquiri
Dark 'N' Stormy
Dry Martini
Espresso Martini
First Word
Gibson
Gin & Tonic
Gin Daisy
Gin Fizz, Enkel
Gin Fizz, Ramos
Hanky Panky
Harvey Wallbanger
Hurricane
Last Word
Manhattan
Margarita
Mary Pickford
Mint Julep
Mojito
Monkey Gland
Negroni
Old Fashioned
Pegu Club
Queen's Jubilee Martini
Remember the Maine
SAS Polar
Sazerac
Scofflaw
Sidecar
Singapore Gin Sling
Sorrentino Cocktail
Suffering Bastard
Tequila Sunrise
Vieux Carré
White Russian
2 cl gin
6 cl Dubonnet
3 cl tør, hvid vermouth
Røres med is i 20 sekunder og si over i et afkølet martiniglas.
Opskriften blev fundet i afdøde bartender Axel Sørensens lommebog
i 1966, og er tydeligvis inspirationskilden til Diffords dronningehyldest
Queen's Jubilee Martini
4 cl gin
2 cl citron, friskpresset
1 cl Maraschinolikør
½ cl viollikør
Shake med is i 10 sekunder og si over i et afkølet martiniglas. Garner evt med et kirsebær.
3 cl mørk vermouth
3 cl gin
3 cl chartreuse
1 citron
Mål gin, vermout og grøn chartreuse op i et røreglas. Tilsæt is og rør i cirka 20 sekunder. Si cocktailen ned i et martiniglas eller en champagne-coupe. Skær en citron eller appelsinskal og pres olien ud over cocktailens overflade. Dump citrusskallen i cocktailen.
1 spsk Worcestersauce
1 spsk friskpresset citron
1/2 tsk peber
1/4 tsk sellerisalt
4 stænk Tabasco
12-15 cl tomatjuice
6 cl vodka
kryddersalt
Rør det hele sammen i et glas hvor der eventuelt er kryddersalt på
halvdelen af glassets kant. Tilsæt is og rør lidt mere. Mange pynter
med en stilk selleri eller med et spyd med syltede løg, oliven, kapers
eller hvad fantasien siger.
Dick Bradsells ny-klassiker:
6 cl gin
4,5 cl friskpresset citron
1,5 cl sukkersirup
Hældes i et lavt glas med knust is, røres, mere knust is tilsættes
og
3 cl Crème de Mûre
hældes over.
4 cl gin
3 cl citron, friskpresset
1,5 cl sukkersirup
1-2 cl brombærlikør
Alt undtagen brombærlikør shakes med is i 10-20 sekunder. Sies i et
lavt glas fyldt med is. Fyldes med mere is. Brombærlikøren hældes over
det hele. Pyntes evt med et brombær på en pind.
Kan også bare blandes direkte i glasset.
6 cl cognac
1 tsk orangelikør
1 stænk Angosturabitter
1 tsk sukkersirup
1 citron
Gør et lille vinglas klar ved at gnide en citronbåd mod ydersiden af
glasset og derefter rulle det i sukker. Shake derefter resten med is
og si det ned i glasset. Fyld mere is i glasset. Skær en meget lang,
bred skræl af en citron så den kan nå hele vejen rundt på indersiden
af glassets top.
6 cl cognac
3 cl sukkersirup
1 æg
Shake det hele i 15 sekunder. Hæld isterninger i, shake videre 15 sekunder.
Si op i glas på stilk. Drys med friskrevet muskatnød.
4,5 cl gin
2 cl citron, friskpresset
1,5 cl hindbærsaft
1 cl sukkersirup
1 æggehvide
Det hele hældes i en shaker. Shake hårdt i 30 sekunder med is, eller
start med at shake 20 sekunder uden is og tilsæt derefter is de sidste
10 sekunder, hvor den shakes så hårdt som muligt. Si op i et cocktailglas
eller champagnecoupe. Pynt evt med et drys frysetørret hindbær eller
et friskt på pind.
3 cl gin
3 cl mørk vermouth
3 cl Cherry Heering
1 stænk Angosturabitter
1 stænk citronsaft
1 stænk sukkersirup
1 appelsinskal
Det hele shakes med is i 10 sekunder og sies op i et cocktailglas på
stilk. Skær en strimmel appelsinskal over glasset, kør strimlen rundt
på kanten og dump den i cocktailen.
Opskriften her er den gamle fra 1930’erne, fundet i den københavnske
bartender Axel Sørensens lommebog da han døde i 1966.
Lidt absint
2 cl gin
2 cl lys vermouth (Lillet)
2 cl appelsinlikør
2 cl citron, friskpresset
Skyl et koldt martiniglas med lidt absint. Shake alt med is i ca 10 sekunder. Si det ned i glasset og pynt med cocktailbær.
Her er der mange varianter (og mange der kræver at være ophavsmanden til drikken). Se her og her.
Min foretrukne er Diffords (diffordsguide.com) udgave:
3 cl vodka
3 cl Cointreau
4,5 cl tranebærjuice
1,5 cl friskpresset lime
"Cocktailtimens" udgave:
4 cl vodka
3 cl tranebærjuice
1,5 cl appelsinlikør
1,5 cl lime, friskpresset
1 tsk citron, friskpresset (evt)
Mål alt op i en shaker. Shake med is og si cocktailen ned i et afkølet martiniglas.
6 cl lys rom
2 cl lime, friskpresset
2 cl sukkersirup
Shakes med is i 15 sekunder og sies op i et glas på stilk. Pyntes
med en limebåd på glassets kant.
5 cl mørk rom
2 cl lime, friskpresset
1 cl sukkersirup
2 stænk Angosturabitter
9 cl Ginger Beer
Shake rom, lime, sukkervand og Angostura med is. Fyld et Collins-glas
med is og si drikken heri. Tilsæt Ginger Beer og rør forsigtigt.
4 cl gin
1 cl lys vermouth
oliven eller citronskræl
Røres forsigtigt med is. Filtreres i Martiniglas. Garneres med oliven eller en strimmel citronskræl.
3 cl vodka
3 cl Kahlua
3 cl espresso
Det hele blandes i en shaker med masser af is. Rystes godt og sies i et martiniglas. Pyntes med 3 hele kaffebønner.
3,75 cl gin
2,25 cl Maraschino-likør
2,25 cl Noilly Pratt Vermut
2,25 cl friskpresset limesaft
1,5 cl Aperol Aperitivo
Shakes med is og sies i et afkølet coupe-glas. Pyntes med et Maraschino-kirsebær.
6 cl gin
1 cl lys vermouth
1 stk syltet perleløg
Røres, ikke rystes, med is. Serveres i martiniglas.
6 cl gin
12 cl tonicvand
1 limebåd
Fyld is i et pænt glas, store isterninger! Pres saft af en limebåd ud over isen. Tilsæt gin. Fyld op med tonicvand. Rør forsigtigt et par gange og pynt med en limebåd på kanten af glasset.
4 cl gin
1 cl friskpresset citron
10 cl tonic
2 cl Grenadine
Mynte
Det hele hældes i et glas med knust i. Pyntes med mynte.
5 cl gin
3 cl citron, friskpresset
2 cl sukkersirup
Danskvand
Gin, citronsaft og sukkersirup shakes kraftigt med is i 15-20 sekunder. Sies op i et højt glas fyldt med frisk is , og fyldes op med danskvand. Pynt med citronbåd og sugerør.
6 cl gin
1,5 cl citronsaft
1,5 cl limesaft
4 cl sukker-sirup
3 cl fløde
1 æggehvide
3 stænk orangeblomstvand
3 cl danskvand
Shake gin, sirup, fløde, lime og citronsaft, orangeblomstvand og
æggehvide kraftigt i 30 sekunder. Kom derefter is i og shake i halvandet
minut!
Hæld en sjat danskvand i bunden af et højt slankt glas (30cl) og si
langsomt cocktailen ned oveni. Fyld op med danskvand til skummet er
over kanten. .
3 cl gin
3 cl rød vermouth
1 tsk Fernet Branca
ubehandlet appelsin
Det hele shakes med is i 10 sekunder. Den lille teskefuld Fernet
Branca kan ikke undværes!
Sies ned i et afkølet glas på fod og skær et stykke appelsinskal over
glasset, vrid det og gnid skallen over glassets kant. Put skallen
i glasset til sidst.
5 cl vodka
3 cl Galliano
15 cl appelsin, friskpresset
Fyld is i et højt slankt glas, mål vodka og appelsinsaft i det, rør rundt og top op med Galliano. Serveres med sugerør.
10 cl gylden rom
5 cl citron, friskpresset
5 cl passionfrugtsirup
Det hele shakes med knust is i 10 sekunder. Alt inkl is hældes i et højt glas eller et hurricaneglas. Pynt med tingeltangel og et sugerør. .
1,5 cl gin
1,5 cl lime, friskpresset
1,5 cl Chartreuse
1,5 cl Maraschinolikør
Det hele shakes med is i 10 sekunder. Sies op i et afkølet glas på fod.
6 cl bourbon
3 cl mørk vermouth
3 stænk Angosturabitter
1 cocktailbær
Røres med is i røreglas. Sies op i afkølet glas på fod. Garneres med et godt kirsebær (Luxardo Maraschino)
Min foretrukne er Diffords (diffordsguide.com):
4,5 cl tequila
2,25 cl orangelikør (Triple Sec)
2,25 cl friskpresset limejuice
0,5 cl agave sirup
Shake alt i 10 sekunder med is, si over i afkølet margarita-glas og pynt med en skive lime.
"Cocktailtimen"s udgave (er lidt for sød for min smag):
4 cl tequila
2 cl Cointreau
1,5 cl lime, friskpresset
1 cl sukkersirup
Shake alt i 10 sekunder med is, si over i afkølet glas og pynt med en skive lime.
Blev tidligere serveret uden sukkersirup.
5 cl hvid rom
5 cl ananasjuice
0,5 cl Maraschinolikør
0,5-1 cl grenadine
("Cocktailtimens" opskrift siger 1 tsk grenadine og 1 tsk Maraschinolikør, men jeg syntes det er for lidt.)
Det hele shakes i 10 sekunder og sies op i et afkølet martini- eller
cocktailglas.
Garneres evt med gode cocktailkirsebær (Maraschino) på pind.
6 cl whisky
2 cl sukkersirup
7-8 blade mynte
Mynte og sukkersirup “muddles” / presses forsigtigt i bunden af en Mint Julep kop. Brug f.eks den anden ende af en træ-grydeske. Tilsæt bourbon og fyld trekvart op med knust is. Rær godt rundt og fyld op med mere is og pynt med mynte og sugerør.
5 cl rom, lys
½ limefrugt
2 tsk sukker
3-4 stilke mynte
10 cl danskvand
3-4 både lime puttes i bunden af glasset med sukker, knust is og mynteblade. Knus forsigtigt med en muddler (eller bag-enden af en grydeske). Tilsæt rom, mere knust is og rør rundt. Fyld op med danskvand og knust is. Pynt med mynte og sugerør.
5 cl gin
5 cl appelsin, friskpresset
1 stk Absint
1 tsk sukkervand
1 tsk Grenadine
Shakes med is i 10 sekunder og sies op i et afkølet cocktailglas
3 cl gin
3 cl mørk vermouth
3 cl Campari
Appelsin
Røres med is i 20-30 sekunder. Si op i et lavt glas over frisk is. Pynt med en halv appelsinskive eller appelsinskræl strøget over kanten af glasset.
6 cl bourbon
Appelsin
1 tsk sukker
3 stænk Angostura
Put sukker i et røreglas med et stykke appelsinskal. Dryp 2-3 stænk Angosturabitter over og brug en muddler (bagenden af en grydeske) til at røre til sukkeret er opløst. Tilsæt derefter bourbon og godt med is. Rør 20 sekunder og si ned i et lavt glas over en stor isterning. Vrid et stykke appelsinskal over glasset, stryg glassets kant og læg skallen i glasset.
6 cl gin
2 cl appelsinlikør
2 cl lime
1 stænk Angostura
Shake det hele i 20 sekunder med is og si op i afkølet glas på stilk. Kan pyntes med appelsinbåd.
3 cl gin
3 cl Kahlua
3 cl Noilly Prat
3 cl Dubonnet
Røres med is (ikke rystes) og sies op i et coupé-glas. Pytes med et oliven
5 cl amerikansk whisky
2 cl mørk vermouth
2 cl kirsebærlikør
1 tsk absint
Det hele shakes i 10 sekunder med is og sies op i et cocktailglas på fod.
4 cl bourbon
4 cl Cherry Heering
2 cl friskpresset appelsin
Det hele shakes i 10 sekunder og sies op i afkølet cocktailglas på fod.
6 cl rye whisky
1,5 cl sukkersirup
lidt absint
3 stænk Peychards bitter
1 citron
Absinten hældes i det iskolde glas, svinges rundt og overskuddet hældes ud. Rye whisky (cognac kan også bruges), sukkersirup og bitter hældes i et røreglas fyldt med is, og der røres i 25-30 sekunder. Sies ned i absint-glasset og garneres med et stykke citronskal der vrides over og dumpes i.
4 cl rye whisky
2 cl mørk vermouth
1,5 cl friskpresset citron
1,5 cl grenadine
Ryst med is i en shaker i 10 sekunder. Si op i afkølet martiniglas.
“Cocktailtimen”s opskrift siger 6cl rye whisky og 2cl af hver af de tre andre.
5 cl cognac
2 cl appelsinlikør
2 cl friskpresset citronsaft
lidt sukker
Glassets kant og yderside fugtes med citron og rulles i sukker (gerne glas på stilk). Cognac, appelsinlikør og friskpresset citronsaft hældes i en shaker. Fyldes med is og shakes i 10 sekunder. Sies op i glasset og pyntes med en citronskal.
"Cocktailtimen"s opskrift:
4,5 cl gin
6 cl ananassaft
1,5 cl limesaft
1,5 cl Cherry Heering
0,75 cl DOM Benedectine
2-3 stænk Angosturabitter
1 tsk Grenadine
Danskvand
Alt undtagen danskvand shakes kraftigt med is i en stor shaker. Sies over i et højt glas over frisk is. Toppes med et skvæt danskvand.
IBA opskriften::
3 cl gin
12 cl ananassaft
1,5 cl limesaft
1,5 cl kirsebærlikør
0,75 cl DOM Benedectine
1 stænk Angosturabitter
1 cl Grenadine
0,75 cl Cointreau
3 cl Luxardo Limoncello likør
3 cl Cocchi Storico Vermouth di Torino
2,25 cl Campari
6 cl danskvand
Hældes i et Old-fashioned glas med is. Røres forsigtigt, og pyntes med en kvist timian.
3 cl cognac
3 cl gin
1,5 cl Roses Lime Cordial
2 stænk Angostura
12 cl ginger ale
Mål alt undtagen sodavand op i en shaker. Fyld med is og shake til blandingen er kold. Si den op i et højt glas over is og tilsæt 12 cl ginger beer. Pynt evt med en limebåd eller en dusk mynte og server evt med et sugerør.
4 cl Tequila
9 cl appelsin, friskpresset
1 cl Grenadine
Fyld et højt glas med isterninger og hæld tequilaen og appelsinsaften deri. Bland lidt rundt. Hæld til sidst forsigtigt 1 cl grenadine ned i en bevægelse så det ryger lige til bunds og danner en solopgang.
3 cl cognac
3 cl rye whisky
3 cl rød vermouth
1,3 cl DOM Benedectine
1 stænk Angosturabitter
2 stænk Peychard’s Bitter
Ubehandlet appelsin eller citron.
Mål alt op i et røreglas. Fyld glasset med isterninger og rør i ca 20 sekunder. Si cocktailen op i et afkølet cocktailglas på fod. Vrid en appelsin- eller citronskal over og dump den ned i glasset.
6 cl vodka
3 cl Kahlua
1,5 cl fløde
1,5 cl sødmælk
Mål alt op i en shaker. Fyld den med is og shake ganske kort, blot
nogle få sekunder. Si cocktailen ned over frisk is i et lavt glas.
Alternativt kan alt blandes i et glas og røres let. Pynt evt med lidt
frysetørret kaffe.